Wordt ‘Zaweh’ een hype? Zaweh!

Wordt ‘Zaweh’ een hype? Zaweh!

Steenwijkercourant 28-08-19 - Zaweh.nl

Tuk – Wordt ‘Zaweh’ net als Mooi Man of Poar Neem’n een nieuwe hype? Zaweh is een stopwoordje (van ‘zal wel’ en vaak uitgesproken door Erwin Wisman).

Max Kremer uit Willemsoord, Robert Spijkerman uit Steenwijkerwold en Sierd Postma uit Ossenzijl zagen de lol er wel van in. ‘Het ligt wel makkelijk in de mond en je kunt het ook wel vaak gebruiken’, zegt Max Kremer. Ze bedachten om 2500 stickers met deze tekst te laten maken en uit te delen tijdens het Dicky Woodstock Popfestival. 

Tijdens Woodstock ontstond wat verwarring. Sierd Postma: ‘Want, wat is Zaweh? Bezoekers dachten dat het om een band ging, maar die stond niet op de poster. Ik werd zelfs gebeld door Radio NL, die deze band wel wilde boeken. Dat was wel grappig.’

De stickers waren binnen twee dagen op. Is het een gat in de markt? Daar moeten wat meer mee doen, dacht het drietal. Intussen is een hele merchandising opgezet. Petjes, t-shirts, aanstekers zijn gemaakt en werden in café gepresenteerd. Ze kunnen worden gekocht via FacebookInstagram en via café De Karre. De bedenkers gaan ook speciale stickers en Tiroler hoedjes maken voor het Lederhosenendirndl Festival op Eeserwold op 2 november. Café De Karre gaat nog een speciale ‘Zaweh’-avond organiseren.

Bron: Steenwijkercourant