Stopwoordje ‘Zaweh’ verovert de Kop van Overijssel

Stopwoordje ‘Zaweh’ verovert de Kop van Overijssel

Stentor 30-08-19 - Zaweh.nl

Een roddel? Zaweh! Een slechte werkdag? Zaweh! Het woordje zaweh – ‘zal wel’ in normaal Nederlands – duikt steeds meer op in het straatbeeld in de Kop van Overijssel. Kinderen lopen in T-shirts met de tekst, op lantarenpalen zitten stickers. Wat begon als grap is uitgegroeid tot een serieus handeltje van een vriendengroep.

Geïnspireerd door het feestcafé van het Dicky Woodstock Popfestival was er een Zaweh feestavond in De Karre. Zaweh is een stopwoordje van ‘zal wel’ en is een hype geworden. Intussen is een hele merchandising opgezet: stickers, petjes, t-shirts en aanstekers.

De opblaaskrokodillen en flamingo’s  vlogen door de lucht, het bier vloeide rijkelijk en het cafe stond op de kop. Feestduo J&J (Jasper Drienhuizen & Jeroen Vos) hebben samen met Rick Loijenga, Eem Bour!!( Henk) en Aron Hoornstra AKA Konis Hupen gezorgd voor een avond vol feest en vertier! 

De schoonmaakploeg heeft deze zaterdagochtend zelfs nog een paar verdwaalde feestgangers gevonden. Zo zullen er vandaag een hoop mensen niet al te fit zijn.

Bron: De Stentor